ORTOPEDINEN OSTEOPATIA


Ortopedinen osteopatia on tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen tutkimiseen ja hoitamiseen erikoistunut osteopatian muoto. Vaivan syyn selvittämiseksi tehdään tarkka alkuhaastattelu, sen jälkeen erilaisia ortopedisiä, neurologisia ja manuaalisia testejä. Hoito voi sisältää nikamien tai nivelten mobilisointia, manipulaatiota tai kohdistettua hierontaa ja venytyksiä, sekä ohjeita ja neuvontaa.

Tarkalla kliinisellä tutkimisella kyetään hoito kohdistamaan tarkasti toimintahäiriöiseen kudokseen ja sulkemaan pois tekijöitä, jotka ovat esteenä hoidolle. Ammattikuntamme nojautuu tiukasti länsimaisen lääketieteen tieteellisiin- ja tutkittuihin tosiasioihin, joten tutkimukset perustuvat aina funktionaalisen anatomian, röntgendiagnostiikan ja neurologian tuntemiseen.

Jos vaiva ei ole manuaalisesti hoidettavissa, voidaan kliinisen tutkimuksen perusteella ohjata asiakas jatkotutkimuksiin sopivimmalle yleis- tai erikoislääkärille.Milloin osteopaatille?


  • Silloin kun et ole varma siitä mikä kipua, liikerajoitusta tai muuta oiretta aiheuttaa.
  • Silloin kun aiemmat hoitokokeilut eivät ole tuottaneet toivottua hoitotulosta tai antaneet ratkaisevaa lisätietoa vaivan aiheuttajasta.
  • Silloin kun haluat saada tietoa oireen aiheuttajasta ja eri hoitovaihtoehdoista.HIERONTA


Hieronnan vaikutukset ovat moninaiset, pääasiassa kuitenkin vaikuttavat vilkastuttamalla kudosten aineenvaihduntaa. Hieronta on lajista riippumatta tärkeä osa urheilijan lihashuoltoa.

Urheilijan harjoitusohjelma huomioidaan hieronnan ajankohtaa mietittäessä.
Myös hierontaotteita ja niiden voimakkuutta säädellään niin, että hieronnasta saadaan paras mahdollinen hyöty. Mikäli tarpeellista saat myös ohjeistuksen vaivaasi auttavaan omatoimiseen harjoitteluun.